lundi 26 décembre 2011

Jos talentul, sus kitsch-ul !


Îl voi asculta întotdeauna pe Ștefan Hrușcă cu mare plăcere pentru că ESTE TALENTAT și ARE VALOARE, spre deosebire de alți “guriști” (cu “g”) de o anume etnie (știți voi care !) – Florin Salam, Adrian minune, Guță, Sorinel Puștiu` și alte nulități – care sunt gata să lălăie orice mizerie, orice porcărie de muzică cu iz oriental DOAR pentru a face bani, cruci de aur la gît (deși uni nici nu știu să se închine), burțile mari și palate cu turnulețe ! ! ! Evident, gusturile nu se discută și fiecare este liber să asculte ce vrea și ce îi place. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu trebuie să uităm să respectăm oamenii exponențiali din această țară, talentele autentice.....
Am înțeles că multor români nu le-a plăcut sau  nu  le mai place Ștefan Hrușcă, ba că e canadian și vine în România doar din interes, ba că cîntă (cacofonie intenționată) doar colinde (ceea ce nu este adevărat), tot felul de găselnițe din partea unor cârcotași puși doar pe demolat, pe criticat ! Dacă nu ne mai place Hrușcă (? ?), poate o să ne placă Celtic Woman cu al său Silent Night.....Pînă la urmă cîrcotașilor le mai place ceva în viață ?
“Canadianule” Ștefan Hrușcă, ai tot respectul din partea mea și a oamenilor care încearcă măcar să aprecieze  puținele repere de talent care mai există în muzica românească nepoluată încă de kitsch-ul făcător DOAR de bani ! Băieți, muzica, în general, este sau ar trebui să fie creată și interpretată în primul rând pentru a încânta urechile și sufletul, dacă înțelegeți ce vreau să zic…….



4 commentaires:

  1. Tot respectul pentru Ştefan Hruşcă şi pentru tot ceea ce face şi ceea ce a făcut pentru muzica folk.
    Într-adevăr, ne roade pe dinăuntru goana după senzaţional şi după prostul gist ridicat (chiar şi) la rang de lege.
    Dar este bine că reuşim să apreciem valorile, atâtea câte mai sunt.

    Sărbători fericite, toate cele bune...

    RépondreSupprimer
  2. Cristian Lisandru, mulțumesc pentru vizită și comentariu. Mă bucur că mai sunt oameni care nu s-au înregimentat în "plutonul" cîrcotașilor veșnic nemulțumiți pe valorile și talentele care mai îndrăznesc să înfrunte grosolănia, kitsch-ul și lipsa de vocație artistică !
    Sărbători fericite și La Mulți Ani !

    RépondreSupprimer
  3. Toate cele bune şi ţie, LA MULŢI ANI, multe bucurii şi împliniri alături de cei dragi. Un An Nou cât mai bun, din toate punctele de vedere.
    Să încercăm să ţinem steagul sus, cu toate că în manelizarea asta contemporană pare din ce în ce mai greu. Dar nu imposibil, totuşi. La bună recitire!

    RépondreSupprimer
  4. Cristian, vom reuși să ținem steagul sus atât timp cît vom fi în stare să facem diferența între valori și pseudovalori, între oamenii exponențiali din domeniul muzical și din cultură, în general și făcătorii de șușe, de kitsch, de "mizerie" artistică ! Cu respect, Radu Tudor.

    RépondreSupprimer