samedi 8 octobre 2011

Naivitate sau prostie ?


Anunțată cu surle și trâmbițe, noua colecție de la DeAgostini - Mașini de legendă - a apărut în urmă cu circa zece zile, numărul de debut distribuind la punctele de desfacere a presei macheta (la scara 1:43)  batrânei Dacia 1300 îm preună cu revistele în paginile cărora găsim detaliile tehnice ale autoturismului pomenit mai sus precum și detalii despre următoarele apariții ale colecției. Până aici, toate bune și frumoase. 
Ieri, căutând pe unul dintre  siteurile de specialitate machete,  inclusiv auto, ce să vezi ?, am dat peste Dacia 1300 inclusă în colecția DeAgostini (preț promotional 11,99 RON) vândută aici, cu cât credeți ? - 40.00 RON ! ! ! Așa ceva ? ar spune simpaticul Mircea Badea. DA ! Cum, o machetă care încă nu sa epuizat de  la chioșcuri cu, repet, PREȚUL  PROMOȚIONAL DE 11, 00 RON, un naiv sau un prost, că altfel n-am cum să-i spun, încearcă să o vândă cu 40 de lei pe net ? Cine este pasionat de colecții, inclusiv de mașini, nu a ratat ocazia de a pune mâna pe acea Dacie, chiar produsă în China, la preț oficial, promoțional, de la chioscurile de distribuție !
Trebuie reamintit acestor naivi sau proști sau cum vreți să-i numim, care încearcă să facă o speculă de doi lei cu un produs aflat ÎNCĂ  la îndemâna publicului larg, la un preț totuși  accesibil, că o colecție, indiferent de care, își sporește valoarea odată cu TRECEREA TIMPULUI, adică după cel puțin 10 ani de la epuizarea sa din comerțul curent, accesibil tuturor ! Șansele de a putea vinde această colecție (dar nu numai aceasta) la prețul pe care voi, în naivitatea și prostia voastră, îl vreți ACUM, îl veți avea peste câțiva ani (asta ca să fiu generos), când aceasta va dispărea definitiv de pe piață. Sigur că merită să încercați, sigur că veți găsi și clienți cu fițe care se vor lăuda că au achiziționat macheta de pe net, că așa dă bine, dar, totuși, cel mai nimerit și înțelept lucru este să achiziționați cu răbdare toată colecția pentru ca la momentul oportun să o puteți valorifica, dacă doriți, la un preț realist și convenabil. Succes, deocamdată, la colecționat. Va veni și vremea afacerilor cu colecția respectivă, dacă veți dori, LA TIMPUL POTRIVIT ! ! !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire